top of page

Louis van Gaal


Al weken, zo niet maanden, eigenlijk sinds Oranje in juni van Tsjechië verloor en niet meer mee mocht doen aan het EK: welke voetballer moet ik nu tekenen? De week voor dat debacle had ik nog Frenkie de Jong getekend waar mijn buurjongen zo blij mee was, en Denzel Dumfries die het zo onverwacht goed deed, maar toen was het over.


Nu kijk ik naar de kwalificatiewedstrijden van Oranje voor het WK, maar er springt nog niet een speler uit, in elk geval niet een die ik niet al getekend heb. Iemand moet wel een poosje achter elkaar scoren en stralen. En dan liefst ook nog een beetje aansprekende looks hebben.


(Bij de Eredivisie zie ik het ook niet. Zo twijfel ik ook nog steeds over Henk Veerman van FC Heerenveen. Maar ik geniet wel erg als hij zo’n karakteristiek sprintje trekt en de bal in het doel tikt).


De meest stralende persoon in het voetbal is momenteel Louis van Gaal. Een rijtje trainers zal ook wel mooie portretten opleveren. Met hun karpatenkoppen.

Kommentare


bottom of page